Vanavond debatteerde het Algemeen Bestuur van Stadsdeel West over de verdeling van een financiele meevaller. Op voorstel van Dorrit de Jong en Bernadette Vieverich van Groen Links wordt hiervan € 10.000 toegewezen aan de vergroening van de Witte de Withstraat.
Artist impression met fietspaden
Support van Algemeen Bestuur
Het voorstel van Groen Links werd gesteund door de fracties van D66, PvdA, VVD, de SP en de Piratenpartij. Het bedrag moet vooral worden gezien als een blijk van support van het Algemeen Bestuur en een stimulans voor de initiatiefnemers van De Groene Loper om de schouders er onder te zetten. Enthousiasme moet worden beloond vindt het Algemeen Bestuur en zij hoopt dat dit eerste bedrag de start is van een veilige en  groene Witte de Withstraat.
Dit jaar nog besteden
Er is wel 1 uitdaging: het geld moet dit jaar nog worden besteed, terwijl de projectwerkzaamheden in de Witte de Withstraat pas in 2018 starten. Het is nu aan de initiatiefnemers van De Groene loper om met een voorstel voor besteding van het geld te komen. Zij hebben al aangegeven hiervoor in gesprek te gaan met de Amsterdamse Bomenconsulent, Hans Kaljee en vervolgens een voorstel voor te leggen aan de bewoners.

Please follow and like us: