Groen Links vraagt portefeulliehouder Ulichki (eveneens Groen Links) zo snel mogelijk veiligheidsmaatregelen te nemen in de Witte de Withstraat. Dat blijkt uit vrijdag ingediende vragen aan het Dagelijks Bestuur. Ook de PvdA wil dit zo snel mogelijk geregeld zien.
IMG-20170830-WA0021 - censor
De vraag om maatregelen van Groen Links volgt op een bewogen week in de Witte de Withstraat. Op maandag nog werd er volop nagedacht over een veilige en groene inrichting, door de werkgroep WDW020 en Stadsdeel West. Op woensdag werd de straat opgeschrikt door het zoveelste zeer heftige verkeersongeluk, sinds de herindeling in 2012.
 
Dorrit de Jong (Groen Links) was 28 augustus namens het Algemeen Bestuur van Stadsdeel West aanwezig bij de ontwerpavond in Hotel Not Hotel, net als Thomas Veenstra (PvdA Amsterdam West). De noodzaak voor verkeersmaatregelen werd daar al door iedereen gezien. Maar de gebeurtenissen later in de week hebben ervoor gezorgd dat het onderwerp bij beide partijen nu bovenaan de agenda staat.
 
Groen Links vraagt het bestuur nu zo snel mogelijk drempels te plaatsen en de snelheid te verlagen naar 30 KM/u. Dit wordt mogelijk zodra tram 7 niet meer door de Witte de Withstraat rijdt, vanaf 11 oktober aanstaande. Ook de PvdA ziet het liefst zo snel mogelijk maatregelen en is een onderzoek gestart naar wat er per oktober haalbaar is.
 
Op 12 september is de eerste bestuursvergadering van Stadsdeel West na de zomerstop. Naar verwachting staat het onderwerp dan op de agenda.

Please follow and like us: